Twitter account van overleden persoon verwijderen

Wanneer een geliefde overleden is, wil je graag ook het Twitter account van deze persoon verwijderen. Het verwijderen van een Twitter account van een overleden persoon is niet heel ingewikkeld.

Vaak blijft Twitter e-mails sturen met suggesties om mensen te volgen of e-mails over onderwerpen waar personen die jij volgt het over hebben. Omdat je onder andere deze e-mails niet meer wilt ontvangen, kan je het beste een Twitter account van een overleden persoon verwijderen.

Twitter account verwijderen

Het verwijderen van een Twitter account is vrij gemakkelijk. Je moet contact opnemen met Twitter, wat kan via dit (klik) formulier. In dit formulier wordt gevraagd wat de reden is om contact op te nemen. Kies hier voor de optie “I want to request the deactivation of a deceased user’s account”.

Vervolgens moet je een aantal persoonlijke gegevens invullen, waaronder het Twitter account van de overleden persoon en jouw relatie met de overleden persoon (bv. familie, collega of mede-student).

Zodra je het formulier hebt ingevuld, ontvang je van Twitter een e-mail bericht. In dit bericht wordt gevraagd naar meer informatie over het overlijden van de persoon, de overlijdensakte en een kopie van jouw legitimatiebewijs. Nadat je deze gegevens hebt verstuurd, wordt het verzoek in behandeling genomen.

Plaats een reactie