LinkedIn Account Verwijderen

LinkedIn is vooral bedoeld om connecties te maken met zakelijke partners. Heb je een account aangemaakt om te kijken hoe dit in zijn werk gaat, maar houd je toch liever contact via Facebook? Verwijderen van je LinkedIn account is zeer gemakkelijk!

Voordat je jouw LinkedIn account verwijderen kan, moet je eerst inloggen. Vervolgens druk je bovenaan in de zwarte balk op je eigen naam, waarna je op “Privacy en Instellingen” drukt.

Vervolgens kies je voor “Account” en daarna op “Abonnementen”. Druk hier op “Uw LinkedIn account sluiten”. Vervolgens selecteer je de reden van verwijdering en druk je op “Doorgaan”. Daarna druk je op de knop “Account bevestigen” en je account wordt verwijderd!

LinkedIn is vooral handig voor werkzoekenden. Middels het zakelijke social media platvorm is het mogelijk om een online CV te maken, waarna je kan solliciteren bij bedrijven. Daarnaast zijn er ook veel recruiters actief op het netwerk.

Account van overleden persoon verwijderen

Het kan voorkomen dat een familielid, vriend of andere nabestaande nog actief is op LinkedIn, terwijl deze persoon eigenlijk al overleden is. Vaak heb je van overleden personen geen wachtwoorden. Het verwijderproces van een account van een overleden persoon, gaat daarom via een andere procedure.

Het komt regelmatig voor dat een familielid, collega of andere geliefde overleden is, terwijl er nog steeds een LinkedIn account van deze persoon online staat. Hierdoor kan het voorkomen dat LinkedIn automatisch berichten plaats over een jubileum over het werk dat iemand heeft gedaan, bijvoorbeeld dat deze persoon 10 jaar bij het bedrijf werkt.

Om dit te voorkomen, is het verstandig om een LinkedIn account van een overleden persoon te verwijderen. Dit is zelfs mogelijk wanneer je geen wachtwoord hebt, aangezien je hiervoor een speciaal verzoek moet indienen. Wanneer je wel een gebruikersnaam en wachtwoord hebt, is het proces een stuk gemakkelijker en kan je het beste de handleiding hieronder gebruiken.

LinkedIn account verwijderen

Om het account van een overleden persoon te verwijderen, word je verzocht om dit (klik) formulier in te vullen. In dat formulier wordt gevraagd naar een aantal persoonlijke gegevens, waaronder de naam en de link naar het profiel van de overleden persoon.

Het is van belang om te weten bij welk bedrijf de persoon voor het laatst actief was en daarnaast moet het formulier voorzien zijn van een overlijdensadvertentie of een digitale (eventueel in te scannen) overlijdensakte.

Nadat het formulier verstuurd is, zal LinkedIn het verzoek behandelen en u op de hoogte houden zodra het account verwijderd is.

Plaats een reactie