Facebook account van overleden persoon verwijderen

Het kan voorkomen dat een goede vriend of familie is overleden. Op zulke momenten is het fijn als je bepaalde dingen snel geregeld kan krijgen, bijvoorbeeld het verwijderen van het Facebook account van deze overleden persoon.

Facebook bied je twee mogelijkheden bij het overlijden van een persoon. Allereerst kan je de pagina gewoon verwijderen, zoals je wellicht wilt. Een andere mogelijkheid is om van de Facebook pagina een herdenkingspagina te maken. Vrienden van deze overleden persoon kunnen dan condoleance berichten op de tijdlijn van deze persoon plaatsen.

Hoe verwijder ik een Facebook account van een overledene?

Het verwijderen van een Facebook account van een overleden persoon is niet heel ingewikkeld. Je vult een online formulier in, welke hier te vinden is. In dat formulier vul je in wie je zelf bent en vul je de gegevens in van de overledene. Daarnaast stuur je een bewijs mee dat je familie bent van deze persoon, bijvoorbeeld door een overlijdensakte of het geboortebewijs van de overledene mee te sturen.

Nadat je het verzoek hebt verstuurd, zal Facebook spoedig actie ondernemen.

Hoe maak ik een Facebook herdenkingspagina aan voor de overledene?

Het aanmaken van een herdenkingspagina is zeer eenvoudig. Om dit te doen moet je dit formulier invullen. Nadat je het formulier hebt ingevuld, wordt de informatie door Facebook gecontroleerd en zal de pagina van deze persoon een herdenkingspagina worden.

Vrienden van deze persoon kunnen zien dat deze persoon overleden is (een soort rouwadvertentie) en kunnen een condoleance schrijven op de pagina van deze persoon. Je facebook account verwijderen hoeft niet lastig te zijn en volg alle stappen nauwkeurig op.

Plaats een reactie