LinkedIn account van overleden persoon verwijderen

Het komt regelmatig voor dat een familielid, collega of andere geliefde overleden is, terwijl er nog steeds een LinkedIn account van deze persoon online staat. Hierdoor kan het voorkomen dat LinkedIn automatisch berichten plaats over een jubileum over het werk dat iemand heeft gedaan, bijvoorbeeld dat deze persoon 10 jaar bij het bedrijf werkt.

Om dit te voorkomen, is het verstandig om een LinkedIn account van een overleden persoon te verwijderen. Dit is zelfs mogelijk wanneer je geen wachtwoord hebt, aangezien je hiervoor een speciaal verzoek moet indienen. Wanneer je wel een gebruikersnaam en wachtwoord hebt, is het proces een stuk gemakkelijker en kan je het beste deze handleiding gebruiken.

LinkedIn account verwijderen

Om het account van een overleden persoon te verwijderen, word je verzocht om dit (klik) formulier in te vullen. In dat formulier wordt gevraagd naar een aantal persoonlijke gegevens, waaronder de naam en de link naar het profiel van de overleden persoon.

Het is van belang om te weten bij welk bedrijf de persoon voor het laatst actief was en daarnaast moet het formulier voorzien zijn van een overlijdensadvertentie of een digitale (eventueel in te scannen) overlijdensakte.

Nadat het formulier verstuurd is, zal LinkedIn het verzoek behandelen en u op de hoogte houden zodra het account verwijderd is.

Account verwijderen niet gelukt?

Op deze website staan handleidingen om te helpen bij het verwijderen van een account. Lukt het niet om je account middels deze informatie te verwijderen, raden we aan om contact op te nemen met het bedrijf waar je account geregistreerd staat.