Hoe verwijder je een Facebook account?

Het verwijderen van je Facebook account is gemakkelijk en met een aantal handelingen gedaan. Na het verwijderen van je Facebook account zal deze niet meer zichtbaar zijn op de website. Wel blijven je gegevens opgeslagen indien je later jezelf opnieuw wilt registreren op Facebook.

Voordat je jouw profiel kan verwijderen van Facebook moet je inloggen. Indien je jouw profielgegevens niet meer weet, zal je deze moeten aanvragen door op "Wachtwoord vergeten" te drukken.

Wanneer je ingelogd bent, staat er rechts, boven een icoontje van een pijltje welke naar beneden wijst. Druk hierop, waarna je op "account instellingen" drukt.

Vervolgens staat er in het linker menu "Beveiliging". Druk hierop. Je krijgt nu diverse beveiligingsopties te zien. Onderaan staat "Je account deactiveren".

Je komt nu op de laatste pagina. Op deze pagina moet je een reden opgeven waarom je jouw Facebook account wilt verwijderen.

Wanneer je pagina's beheerd kan je op deze pagina de admins van de pagina's weinigen zodat deze pagina's door blijven bestaan. Ook wanneer je applicaties beheerd kan je deze overdragen naar een ander persoon op Facebook.

Zodra je op "Bevestigen" drukt wordt je Facebook account verwijderd.

Belangrijk: Je account zal niet meer zichtbaar zijn op Facebook. Je gegevens worden echter wel bewaard indien je later terug wilt keren op Facebook.